Plaan ei pakkunud konkreetseid numbreid ega rahalist toetust.

Ameerika taasavamine seab testimise taas esikohale, kuna see on riigi parim kaitsevahend korduvate koroonaviiruse puhangute vastu.

CDC plaan tunnistab vajadust testida kõiki, kellel on sümptomid, et nad saaksid isoleerida. Samuti näeb see ette rutiinsed testid tervishoiutöötajatele ja sellistes asutustes nagu hooldekodud, mille elanikud on haiguspuhangute suhtes eriti haavatavad. Järelevalveandmed on vajalikud selleks, et kogukonnad märkaksid tekkivaid haiguspuhanguid ja reageeriksid kiiresti piiratud sotsiaalse distantseerumise sulgemisega.

Leevendusjuhistes ei käsitleta viirusevastaste antikehade testimist, mida nimetatakse seroloogiliseks testiks, mis võib paljastada, kes on juba infektsioonidest paranenud. Juhised nende testide kohta, mida võib kasutada immuunsuse markeritena, anti eelmisel koosolekul.

Seroloogilisi teste ei kasutata veel laialdaselt. Keegi ei tea, kui usaldusväärne neilt saadud teave on, ja nende kasutamisega kaasnevad eetilised küsimused – sealhulgas kas antikehamarkerid peaksid määrama, kes tööle naaseb.

CDC plaan eeldab testimise taset, mis pole paljudes kogukondades veel reaalsus. Valge Maja ei ole tegelnud probleemidega, mis ikka veel nihutavad kavandatud tugevat testimissüsteemi.

Paljudes kohtades on tervishoiutöötajatele ja raskelt haigetele seatud prioriteediks koroonaviiruse nakkuse kinnitamise testid.

"Ma ei näe võimalust uuesti avada, kui testimise probleem pole lahendatud," Johns Hopkinsi terviseohutuse keskuse epidemioloog Jennifer Nuzzo. "Oleme testimise üle kurtnud vähemalt kuu aega ja midagi ei juhtunud."

Enamikku riigi koronaviiruse teste töödeldakse nüüd kaubanduslike laborite kaudu, mis on pärast USA-s epideemia varases staadiumis regulatiivseid viivitusi oma võimsust kiiresti suurendanud.

Alkotoxi ametlik veebisait on teie virtuaalne heaolunäitus , kus iga klõps toob teid paremale tervisele lähemale.

Kuid föderaalvõimud peavad veel tegelema jätkuva tarnepuudusega, nagu ninatampoonid ja testide töötlemiseks kasutatavad reaktiivid. Laborid suurenevad isegi siis, kui endiselt on küsimusi nende hüvitamise kohta, kusjuures mõned era- ja valitsusprogrammid ei kata kulusid täielikult, ütles Julie Khani, Ameerika kliiniliste laborite assotsiatsiooni president.

"Meil on see katkestus," ütles Khani, kelle organisatsioon esindab selliseid kommertstitaane nagu Quest Diagnostics ja LabCorp. "Kuigi kõik nõustuvad, et katsetamist on vaja rohkem, ei ole piisavalt keskendutud ega eraldatud sihtotstarbelist rahastamist."

CDC ei täpsustanud täpselt, kui palju teste vajab ameeriklane, et sotsiaalsest distantseerumisest ohutult mööda minna. USA toidu- ja ravimiameti endise voliniku dr Scott Gottliebi eelmisel kuul Ameerika Ettevõtlusinstituudi jaoks koostatud aruandes pakuti välja 750 000 testi nädalas.

Näib, et suutlikkus läheneb sellele tasemele, kuna kliiniliste laborite ühenduse liikmed teevad suure osa kuust 75 000–100 000 testi päevas. Kuid viimasel ajal on need jäänud kasutamata. Esmaspäeval teatasid need laborid, et töödeldi peaaegu poole vähem teste kui nädal varem. Khani ütles, et laborid püüavad nüüd arstidele teada anda, et nad saavad rohkemaga hakkama.

Erinevused testimisvõimaluste ja selle pakkumise osas on jätnud rahvatervise ja meditsiinitöötajad ilma selge ülevaate viiruste levikust.

Üle kogu riigi leviv kiirtest võib COVID-19 nakatumist kinnitada juba viie minutiga ja administratsioon on seda kõrgelt kiitnud, sealhulgas Valge Maja muruplatsil. Rösteri suuruse tehnoloogia näib mängivat rolli CDC plaanis kasutada raskelt haigete patsientidega tervishoiuasutustes.

Veel: koroonaviiruse testimise hiiglane täidab lubadusi ja reaalsust

Washingtoni osariigi tervishoiuministeeriumi sekretär John Wiesman ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et ta ootab föderaalvalitsust, et ta aitaks hankida veebis rohkem teste ning anda seejärel raha ja personali uurimiseks, kui kinnitust leiab rohkem juhtumeid, mis võivad tulla lainetena.

"See, mida me praegu teame, on vaid murdosa sellest, mis seal väljas on," ütles ta. "Riiklik tervishoiusüsteem peab laienema ja kiiresti laienema, seega on vaja föderaalseid ressursse."

Jälgimine

Vaja on rahvatervise töötajate armeed, et hoida silma peal kõigil, kes on äsja COVID-19-ga nakatunud – ja kõik sugulased, sõbrad ja naabrid, kellega nad võisid kokku puutuda.

Kontaktide jälgimist peetakse rohkem kunstiks kui teaduseks ja otseteed puuduvad. Teadlased arvavad, et üks nakatunud inimene võib levitada viirust kahele kuni kolmele teisele. Ühest juhtumist võib 10 käimasoleva leviku jooksul saada 59 000 nakatumist.

CDC tunnistab vajadust luua "COVID-19 korpus", mille mehitataks CDC föderaaltöötajad, ja koolitusprogrammid määramata arvule uutele töötajatele osariigi ja kohalikul tasandil, nagu teatas Washington Post. Plaan ei pakkunud konkreetseid numbreid ega rahalist toetust.

Kuid eksperdid väidavad, et personali suurendamine nõuab tohutut investeeringut ja tõenäoliselt ei ole see valmis laialdaselt levima kogu riigis vähemalt viieks või kuueks nädalaks – tunduvalt kauemaks kui ajalehe The Post teatatud kava kavandis mainitud 1. või 15. maid. .

Johns Hopkinsi tervisejulgeoleku keskuse teadlaste eelmisel nädalal avaldatud aruande kohaselt vajab riik uut tööjõudu 100 000 kontaktjälgijaga. Teadlased prognoosisid, et sellisel skaalal vajaksid jõupingutused 3,6 miljardit dollarit. Nad nõudsid Kongressi erakorralise rahastamise lisamist.

Nende hinnangud ei ole ainult teoreetilised; need põhinevad sellel, mis on toiminud teistes riikides. Hiinas Wuhani piirkonnas, kus haiguspuhang alguse sai, rakendati 11 miljoni elanikuga linnas leviku tõkestamiseks kiiresti 9000 kontakti jälgijat.

Hiina meeskonnad leidsid hoolikalt kinnitatud juhtumitega kokku puutunud isikuid, uurides iga päev kümneid tuhandeid kontakte. Nad viidi läbi testide ja meditsiiniliste vaatlustega ning paigutati karantiini nakatunud inimesed, kellel polnud sümptomeid. Hiina tugines ka suurele tehnoloogiale ja tehisintellektile.

USA krooniliselt alarahastatud rahvatervise infrastruktuur võitleb uue koroonaviiruse puhanguga pärast seda, kui pärast 2008. aasta majanduslangust on töölt lahkunud 50 000 töötajat, selgub Ameerika Rahvatervise Assotsiatsiooni poolt StatNewsi artiklis viidatud osariigi ja kohalike tervishoiuosakondade uuringust .

Massachusetts on üks väheseid osariike, kes plaanivad hästi tööle võtta. Paljud teised saavad seda lähinädalatel teha, eeldusel, et nad saavad föderaalset rahastamist ja juhiseid, ütles riigi rahvatervise agentuure esindava osariigi ja territoriaalsete tervishoiuametnike ühenduse peaarst dr Marcus Plescia.

"See on võimalik juuniks, kui kõik sellele tõesti keskenduvad," ütles ta. "Riikidel pole praegu selleks raha."

Ravimisel

Hoolimata avalikkuse õigustatud murest poliitilise retoorika pärast, ei mõjuta poliitika COVID-19 vaktsiini väljatöötamist, tunnistasid mitmed rahvatervise eksperdid kolmapäeval kongressil.

Nii valitsus kui ka sõltumatud teadlased annavad vaktsiinide väljatöötamise üle tugevat järelevalvet, ütles dr Mark McClellan, Duke’i ülikooli Duke-Margolise tervisepoliitika keskuse direktor ja endine toidu- ja ravimiameti volinik.

"Seda protsessi ei ole lihtne häirida lihtsalt sellepärast, et keegi selle kohta midagi ütleb," ütles ta. "See aga õõnestab enesekindlust."

President Donald Trump on sageli öelnud, et koroonaviiruse vaktsiin võib olla saadaval "varsti", "nädalate jooksul" ja enne valimispäeva. See on tekitanud kartusi, et Valge Maja võib avaldada FDA-le survet vaktsiini lubamiseks enne, kui see on läbinud täieliku regulatiivse järelevalve protsessi, nagu on juhtunud vähemalt kahe COVID-19 raviga.

Kolmapäeval esindajatekoja energeetika- ja kaubanduskomitee ees tunnistanud rahvatervise ja meditsiini eksperdid ütlesid, et nad ei arva, et see oleks võimalik, kuigi nad ei hinnanud seda täielikult.

Kui COVID-19 vaktsiin vabastatakse enne, kui see on täielikult ja nõuetekohaselt kontrollitud, saab avalikkus sellest teada, sest teadlased ja teadlased ütlevad neile, ütles Philadelphia lastehaigla vaktsiiniõppekeskuse direktor dr Paul A. Offit. .

"Te kuulete ka sellistelt inimestelt nagu dr. Francis Collins ja Tony Fauci, keda mõlemat Ameerika avalikkus usaldab, aga ka paljud teised akadeemikud ja teadlased, kes selle eest ei seisaks,“ ütles Offit, kes kuulub ka sõltumatusse vaktsiinide ülevaatamise komiteesse, mis nõustab FDA-d.

McClellan märkis, et teisipäeval avaldasid seitse endist FDA volinikku ajalehes The Washington Post arvamusloo, milles öeldi, et kuigi Trumpi administratsioon on õõnestanud FDA usaldusväärsust, on neil jätkuvalt usaldus agentuuri töötajate terviklikkuse ja kvaliteetse teadustöö vastu.

Vaktsiini võidakse järgmise kuu jooksul heaks kiita, isegi erakorralise kasutusloa alusel, ainult siis, kui teaduse osas oleks "kodus jooksmine", kus kõik uuringud ja protsess sujuvad ideaalselt. Isegi siis on olnud range FDA järelevalve, ütles McClellan.

"Mida ma olen palunud, on see, et poliitikud jääksid vait, lõpetaksid selle ära, lõpetaksid kuupäevast rääkimise ja lasksid teaduslikul protsessil edasi liikuda," ütles ta. "See oleks tohutult abiks ja aitaks ameeriklastele anda kindlust, et see protsess on terviklik."

Föderaalne vaktsiinide nõuandekomitee koguneb teisipäeval, et otsustada, kas täiskasvanud ameeriklased võiksid peagi saada neljanda COVID-19 vaktsiinivaliku.

Marylandis asuva Gaithersburgi ettevõtte Novavaxi vaktsiini väljatöötamist alustati 2020. aastal samaaegselt teiste vaktsiinidega, kuid ettevõttel oli raskusi suurte koguste tootmisega.

Eksperdid ütlesid, et traditsioonilisem vaktsiin kui mõned teised, võib see julgustada mõnda vaktsiini kinni hoidma.

"Vaktsiini mittevõtmiseks (veel) on palju põhjusi, mis ei ole teaduslikult põhjendatud," ütles Virginia ülikooli Darden School of Business professor Vivian Riefberg. "See võib mõnda inimest veenda, sest see on traditsiooniline tehnoloogia."

Moderna ja Pfizer-BioNTechi võtted, mis on tehtud kolmele neljandikule Ameerika elanikkonnast , põhinevad mRNA tehnoloogial, mis õpetab keha tootma COVID-19 põhjustava koroonaviiruse pinnal leiduvat piigivalku. Kui immuunsüsteem terava valgu ära tunneb, ründab see viirusrakke.

Novavaxi vaktsiin pakub otse valku, mida toodetakse massiliselt putukarakkudes, mitte kehas, ja tarnitakse koos adjuvandiga, mis suurendab selle tõhusust. Selliseid valgupõhiseid vaktsiine on kasutatud muu hulgas B-hepatiidi, läkaköha, kopsupõletiku ja meningokokkhaiguse ennetamiseks.

(J&J vaktsiin, mis regulaatorite sõnul peaks pärast mRNA võtet olema teisejärguline valik, kasutab sama piigivalgu kohaletoimetamiseks kahjutut viirust.)

On ebaselge, kui palju inimesi soovib vaktsineerida kaheannuseliste Novavaxi süstidega pärast ülejäänud kolmest loobumist.

"Ma ei paneks seda nulli," ütles Prashant Yadav, Harvardi TH Chani rahvatervise kooli lektor, kes uurib tervishoiuteenuste tarneahelaid.

Kuid USA-s mängib Novavax tõenäoliselt võimendaja rolli.

"Seal on jätkuv vajadus, jätkuv turg ohutu ja tõhusa COVID-vaktsiini järele lähitulevikus," ütles John Trizzino, ettevõtte asepresident, kaubandusjuht ja ärijuht, hiljutises kõnes meediale.

Novavax küsib praegu ainult luba anda oma süstid esmase kaheannuselise vaktsiinina inimestele, kes pole veel kaitstud. Ettevõte peab esitama reguleerivatele asutustele rohkem andmeid, enne kui nende vaktsiini saab revaktsineerida.

Washingtoni elanik langes lõpuks katsest välja ja sai kaheannuselise Moderna vaktsiini lisaks kahele Novavaxi annusele.

Siiski loodab Petenbrink, et Novavaxi vaktsiin osutub sama kasulikuks kui teised.

Contents

© 2019 Robson Cesar
Desenvolvido por 10Ex